fbpx
Turistično informacijski center Hrpelje - Kozina | Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina | Tel. (05) 680 01 50 Fax. (05) 680 01 80 | E-mail: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si
Visit Brkini

Gostilna in pivovarna Mahnič

Kolodvorska 4, 6240 Kozina

Telefon: +386 5 680 01 00, +386 (0)41 69 22 11

E-mail: info@mahnic.si

Spletna stran


Gostilna in Pivovarna Mahnič se nahajata v naselju Kozina, ki je že od nekdaj priljubljeno postajališče za popotnike, saj se nahaja na stičišču pomembnih transportnih in turističnih poti (na relaciji Ljubljana – Koper in Trst – Reka), hkrati pa leži v neposredni bližini slovenske obale in Trsta.

Zgodovina gostilne

Dobra obiskanost Kozine s strani turistov in izletnikov je bila povod za začetek podjetniške poti zakoncev Marije in Vojka Mahniča, ki sta leta 1991 odprla bar »Taverna«. Z željo po inovativnosti in pestrosti gostinske ponudbe sta zakonca v letu 1997 zgradila nove gostinske prostore, z restavracijo in lastno domačo pivovarno, takrat prvo domačo pivovarno na Primorskem, Pivovarno Mahnič.

Št. sedišč in urnik

Danes v Gostilni Mahnič na Kozini za dobro počutje gostov skrbi čez 20 zaposlenih. Lokal sprejeme (v času poletne sezone, ko obratuje zunanja terasa) do 250 gostov. Obratovalni čas lokala je vsak dan od 11 do 23h, razen na Silvestrovo in prvi dan novega leta, ko je lokal zaprt.

Hrana

Jedilni list Gostilne Mahnič je osnovan na domačem pivu Mahnič, zato prevladujejo pivske in mesne jedi kot so pivska juha, pivski golaž, klobase, telečja krača, ipd. Kar zadeva načina postrežbe večina gostov (skupin) izbere jedi, postrežene na ploščah, ki so dobro obložene in pripravljene za več oseb.

Pijača

Gostilna se ponaša z lastnim pivom Mahnič, ki velja za najbolj priljubljeno pijačo lokala. Pivovarna se nahaja v kletnih prostih gostilne, kar omogoča točenje sveže zvarjenega piva neposredno iz sodov pivovarne.
Poleg piva se k mesnim specialitetam prileže tudi lokalno pridelan teran, ki je na Krasu nepogrešljiv spremljevalec kraške hrane.


© 2016, Občina Hrpelje-Kozina - vse pravice pridržane

Parse error: syntax error, unexpected '?' in /var/www/vhosts/hrpelje-kozina.si/visit-brkini.com/wp-content/plugins/official-facebook-pixel/core/FacebookServerSideEvent.php on line 94