fbpx
Turistično informacijski center Hrpelje - Kozina | Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina | Tel. (05) 680 01 50 Fax. (05) 680 01 80 | E-mail: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si
Visit Brkini

Turistična kmetija Peternelj

Brce 10a

6250 Ilirska Bistrica

Telefon: (05) 714 44 29

E – naslov: kmetija.peternelj@gmail.com

SPLETNA STRAN

 

 

 

Od hribov obdana, lahko dostopna z Brkinov ali Ilirske Bistrice, je dolina potoka Posrtvice. V svoji notranjosti skriva čudovito in neokrnjeno naravo, mešan gozd nad bistro vodo Posrtvico, ki ji daje še posebno identiteto.

Del te prečudovite narave je tudi Ekološko turistična kmetija Peternelj. Gostje se lahko v idilični pokrajini oddahnejeo od vsakdanjega vrveža. Lahko se odločijo za dolge sprehode po naravi, kolesarjenje ali se preprosto prepustijo miru in tišini, s posedanjem ob Posrtvici.

Če želite dan preživeti aktivno, vam na kmetiji izposodijo kolo ali pa vas popeljejo na ogled Brkinov ter na pobočja pod Snežnikom. Ljubitelje pohodništva vabijo k obisku Sviščaki, Mašun, Snežnik, Žabnik, Vremščica…
V bližini si lahko ogledate grad Prem. Če ste prišli na podeželje z željo, da ubežite vrvežu vsakdanjega življenja, potem bo posedanje ob bregovih potoka Posrtvice pravi balzam za dušo.Otrokom je na voljo tudi urejeno otroško igrišče.
Na kmetiji imajo okrog 40 konjev in ravno toliko krav. Obiskovalci si lahko ogledajo še nekaj drugih domačih in divjih živali.
Na kmetiji vas bojo postregli s tradicionalnimi domačimi jedmi, med katerimi še posebej slovijo jedi iz telečjega in konjskega mesa, Postrežejo vam tudi domače suhomesnate izdelke, kot so klobase, salame, pršut.
V novozgrajeno hiši smo uredili prostor, ki sprejme do 60 ljudi. V poletnih mesecih pa se lahko gostje hladijo na veliki pokriti terasi.
Prostor je primeren za poroke, obletnice, raznorazna srečanja, seminarje in podobno. Po želji se lahko dogovorite za najem šotora.
© 2016, Občina Hrpelje-Kozina - vse pravice pridržane
TIC Hrpelje Kozina