fbpx
Turistično informacijski center Hrpelje - Kozina | Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina | Tel. (05) 680 01 50 Fax. (05) 680 01 80 | E-mail: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si
Visit Brkini

Ekološka turistična kmetija Peternelj

Brce 10a, Brce
Telefon: : +386 (0)51 601 305

kmetija.peternelj@gmail.com
Spletna stran: turisticnakmetijapeternelj.si
Fb: Ekološka turistična kmetija Peternelj
Ig: farmstaypeternelj

Le streljaj od glavnih cest in mesta, na vznožju Brkinov, leži z gozdovi in potoki obdana turistična kmetija Peternelj.

Včasih je bil tu mlin, danes pa so vrata odprta vsem, ki si želijo miru in oddiha v neokrnjeni naravi ter naužiti domače in ekološko pridelane hrane božanskega okusa. Na njihovih pašnikih se pase govedo pasme nemški angus in konji slovenske hladnokrvne pasme, redijo pa še nekaj krškopoljcev.

Goste razvajajo z doma pridelano hrano in stremijo k temu, da gostje na vsakem krožniku začutijo okuse domačega. Poleg domačega pršuta, salam in pancete, ki jih pridelajo sami, lahko uživate tudi v drugih mesnih jedeh, predvsem iz konjskega mesa in govedine Angus. Živali krmijo z domačo krmo, kar poviša kakovost mesa in da poseben okus. Izpod pridnih prstov gospodinje nastanejo domači njoki, ki jim dodajo gobovo omako iz jurčkov iz sosednjega gozda, ali odličen lovski golaž. Sladkosnedi pa svoje brbončice razvajajo ob domačih štrukljih in brkinskem štrudlju.

Svojim gostom nudijo počitek in sprostitev v sedmih sobah in dveh apartmajih. Vse sobe imajo svojo kopalnico, klimatsko napravo, televizor in mini bar. V apartmajih je tudi kuhinja z jedilnico.

© 2016, Občina Hrpelje-Kozina - vse pravice pridržane

Parse error: syntax error, unexpected '?' in /var/www/vhosts/hrpelje-kozina.si/visit-brkini.com/wp-content/plugins/official-facebook-pixel/core/FacebookServerSideEvent.php on line 94