fbpx
Turistično informacijski center Hrpelje - Kozina | Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina | Tel. (05) 680 01 50 Fax. (05) 680 01 80 | E-mail: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si
Visit Brkini

Kmetija Bubec

Brce 10

6250 Ilirska Bistrica

Telefon: 041 566 391

E – mail: domacija.bubec@siol.net

SPLETNA STRAN

 

 

 

Dolina  potoka  Posrtev  leži  ob  vznožju  Brkinov,  le  4  km  stran  od  Ilirske  Bistrice.  Do  nje  se  pripeljete  z  glavne  ceste  Ilirska  Bistrica  –  Podgrad,  če  na  mostu  čez  reko Reko  zapeljete  skozi  vas  Zarečje  in  nato  na  križišču  u  dolini  Posrtve  zavijete  na  levo.  V  tem  idiličnem  okolju  sredi  neokrnjene  narave  stoji  domačija  Bubec,  obdana  s travniki, pašniki in gozdovi. Odprta je vse vikende od 1. maja do konca oktobra.

Goste čakajo lepo urejene turistične sobe, v katerih je na voljo 12 ležišč.

Na domačiji vas bodo postregli s svojimi specialitetami: postrvmi na žaru, domačim kruhom iz kmečke peči in drugimi dobrotami.

Obiskovalci si lahko ogledate doma rejeno divjad – damjake in muflone. Po dogovoru se lahko udeležite športnega lova, v domačem ribniku in dveh sosednjih jezerih pa lahko uživate v športnem ribolovu. Ob domačiji urejene gozdne poti za sprehode, tek in kolesarjenje, v njeni neposredni bližini pa so še: otroško igrišče, prostor za piknike, šotorjenje in balinišče. Na domačiji imajo lastno ribogojnico in se bavijo tudi s proizvodnjo jajc, tako lahko na njej kupite tudi sveže postrvi in jajca.

Če se boste odločili preživeti počitnice na kmetiji Bubec, se lahko odpravite na krajše izlete do morja ali v gore. Le pol ure vožnje vas loči od planinskega središča Sviščaki, od koder se lahko povzpnete na Snežnik (1796 m); v prav tolikem času pa prispete do morja v Kvarnerskem zalivu, kjer se lahko okopate.

© 2016, Občina Hrpelje-Kozina - vse pravice pridržane

Parse error: syntax error, unexpected '?' in /var/www/vhosts/hrpelje-kozina.si/visit-brkini.com/wp-content/plugins/official-facebook-pixel/core/FacebookServerSideEvent.php on line 94