fbpx
Turistično informacijski center Hrpelje - Kozina | Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina | Tel. (05) 680 01 50 Fax. (05) 680 01 80 | E-mail: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si
Visit Brkini

Mitski park Rodik

(D)oživi mitsko krajino

Čezmejna turistična destinacija za ohranjanje, varstvo in promocijo dediščine mitske krajine.

V Rodiku boste sredi neokrnjene narave in tradicionalnega stavbarstva izkusili nekdanje mitsko doživljanje sveta na dveh tematskih poteh (Lintverjevi in Babini poti) ter v Centru za obiskovalce. V mitski krajini je materializirano ljudsko ustno izročilo, s katerim so si ljudje osmišljali svoj prostor in vlogo v svetu. V teh izročilih se odražajo nekdanje doživljanje sveta, razlage izvorov sebe in svoje skupnosti, nastanek sveta, življenjskega okolja, živih bitij, življenja in smrti.

Drobci mitskega izročila, ki se navezujejo na določen kraj na tematskih poteh, so v prostoru predstavljeni z umetniškimi kamnitimi označevalci in skulpturami. Gre za edinstveno doživetje narave, v katerem se prepletata umetniški in mitski izraz.

Ko odkrijemo skrivnostne kraje ob tematskih poteh, se nam mitske zgodbe odstrejo zapisane v nabiralniku zraven skulpture. Odkrivanje očem nevidne mitske krajine, kjer spoznavate skrivnostni svet  mitoloških bitij, je primerno za majhne in velike radovedneže.

Sprejemni center za obiskovalce je odprt vsak dan od 09:00 do 19:00.

Več na https://mitski-park.eu/sl/

Mitski park Rodik
Rodik 6, 6240 Kozina
info@mitski-park.eu
tel. 00386 70 569 882

© 2016, Občina Hrpelje-Kozina - vse pravice pridržane

Parse error: syntax error, unexpected '?' in /var/www/vhosts/hrpelje-kozina.si/visit-brkini.com/wp-content/plugins/official-facebook-pixel/core/FacebookServerSideEvent.php on line 94