fbpx
Turistično informacijski center Hrpelje - Kozina | Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina | Tel. (05) 680 01 50 Fax. (05) 680 01 80 | E-mail: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si
Visit Brkini

Turistična kmetija pri Damjanu

Slope 12, 6240 Kozina

Telefon: +386 51 755 980

E-mail: nika.cernigoj1@gmail.com


Na kmetiji vam nudijo domače sezonske jedi. Njihova specialiteta so suhe mesnine, ki so plod proste reje domačih prašičev in sušenja v domači sušilnici. Poskusite domač mešan narezek in ne bo vam žal. Ponašajo se z raznolikim izborom predjedi (testenine ali njoki z domačim petelinom, z jurčki ali divjačino, skutni žepek z drobnjakom, zvitek z jurčki in hrenom, zelenjavna lazanja z gobami).

Vsak dan pripravljajo telečje in svinjsko meso izpod peke, jagenjčka izpod peke in številne druge mesne in zelenjavne jedi. Navdušil vas bo preprost, a vedno okusen domač pohan piščanec. Po dobri glavni jedi pa bo piko na i dodal še izbor odličnih sezonskih sladic, ki jih sveže pripravljajo njihove pridne kuharice.

Poleti nudijo slastne češnje, ki rastejo na sloparskih poljih in sveže gozdne borovnice s kepico sladoleda. Za lajšanje prebave vam bodo na koncu ponudili kapljico domačega jabolčnega žganja ali drugih vrst žganja okoljskih pridelovalcev. Na vašo željo vas postrežejo s kruhom iz krušne peči po receptu naših babic.

V zgornjem nadstropju imajo lepe sobe z nadstandardno ponudbo, s teraso s katere lahko ob jasnem vremenu vidimo celo morje.


 

 

© 2016, Občina Hrpelje-Kozina - vse pravice pridržane

Parse error: syntax error, unexpected '?' in /var/www/vhosts/hrpelje-kozina.si/visit-brkini.com/wp-content/plugins/official-facebook-pixel/core/FacebookServerSideEvent.php on line 94